Informationsbrev från utbildningsdirektör Peter Fredriksson

Södertäljes bästa pepparkakshus görs av elever på Oxbacksskolan!

Här är förstapristagarna i tävlingen EU-byggnader i pepparkaksdeg, Gustav och Livia (Tim sjuk tyvärr). Prisutdelare var kommunens ekonomidirektör, Camilla Broo.
Folkets pris (=flest röster!) vanns av Andrea, Branka och Julia.
Samtliga elever går i klass 8:2. Grattis!

Se några av bidragen här! (Scrolla ner till fredag 5 december)

Oxbacksskolans dag/val till styrelsen

Går av stapeln onsdag den 10 september kl. 17.30. Under kvällen kommer val av föräldrarepresentanter till styrelsen att kunna röstas på. Att vara föräldrarepresentant i skolans styrelse står öppet för alla som har barn i Oxbacksskolan. Om du är intresserad av att kandidera ska du skicka en kort presentation av dig själv tillsammans med en bild, till  Jonas Hagung. Detta ska ske senast nu på tisdag, den 2 september.

Brev till föräldrar till elever i åk 6-8

Pippi Långstrump gick på Oxbacksskolan!
Visste ni att Pippi har gått på Oxbacksskolan? Se själva! (En viss skolbyggnad skymtar förbi vid c:a 3:10...)

Aktuellt
Fredagen den 24/5 kl 16.00 kommer politiker och representanter från UK till skolgården för att ha en dialog kring beslutet om framtida skollokaler för Oxbacksskolan.

Ballongsläpp på Valborgsmässoafton

Tisdag 14 maj får vi besök av Team Favela och AFF

Kolla här vad som händer på lunchrasten den 14 maj...

Städvecka

Under v 17 (22-26 april ) städas skolan inom- och utomhus av samtliga klasser enligt uppgjort schema. Städveckan avslutas med korvgrillning på fredag.

Fritids i sommar (v 28-31) på Blombackaskolan

Även i år slår vi under fyra sommarveckor samman vår Fritidsverksamhet med andra skolors.
Perioden 28/7-2/8 (v 28-31) går våra barn och personal till Blombackaskolan

Oxbacksskolan skall INTE läggas ned

Utifrån en artikel i Länstidningen fredagen den 22 februari 2013 kan man få uppfattningen om att Oxbacksskolan riskerar att läggas ned. Så är inte fallet.

Som Ni alla säkert känner till har vi för få lokaler på skolan för att klara av en fortsatt utbyggnad av vårt högstadium. Flera förslag för att komma tillrätta med problemet har diskuterats, bland annat att bygga nya lokaler på vår skolgård. Ett annat förslag är också att vi flyttar delar eller hela vår verksamhet till de lokaler som idag innehavs av Campus Telge, alltså det som LT nämner som Mariekällskolan.

Det skulle innebära att vi inte flyttar in i en annan skola utan enbart i andra lokaler och är således en flytt, ej en nedläggning. Det skulle inte förändra något gällande vårt synsätt eller vår pedagogik utan enbart vara ett led i att ge oss de förutsättningar vi behöver för att även fortsättningsvis vara en bra skola.

Beslutet om Oxbacksskolans eventuella framtida flytt eller nybyggnation kommer att fattas av våra förtroendevalda politiker, vilket alltså ännu ej skett. När vi på skolan får ytterligare information så kommer vi att förmedla detta vidare till samtliga, elever, vårdnadshavare och personal.

Hoppas Ni alla får ett trevligt sportlov!

Jerry Norrbom

Rektor Oxbacksskolan

SBBK bjuder Oxbacksskolans elever och personal på basketmatch

Lördagen 23 februari  möter Södertälje Kings herrlag serieettan Sundsvall Dragons i Täljehallen. Matchen börjar kl 15.04.

Under matchen kommer SBBK ha ett lotteri där elever och lärare har chansen att vinna en Apple Ipad eller en Apple Ipod samt att det under matchen kommer att kastas ut godis till publiken!

Några dagar före matchen kommer Kingsspelarna  på besök till skolan och delar ut biljetter och sätter upp affischer runt om på  skolan.

Ny kurator till Oxbacksskolan

Birgitta Nilsson har anställts som kurator under vårterminen. Birgitta har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar. De senaste åren har hon varit anställd på Wendela Hebbegymnasiet. Birgitta kommer att arbeta hos oss på tisdagar och onsdagar.

Celebert besök

Fredagen den 12 oktober besöktes vi av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och
läsarambassadör Johan Unenge.

Underordnade sidor (1): Blänkare