Studie-och yrkesvägledning

Hej!
Jag heter Ulla Särä Jerkku och jag arbetar som studie-och yrkesvägledare här i Oxbacksskolan.
Jag träffas i mitt rum på våning ett ( Högstadiet) följande tider:

Tisdagar kl.8.00-16.00
Torsdagar kl. 8.00-16.00
Samt varannan fredag (se anslag utanför mitt rum)

Du kan nå mig även via mejl: ulla.sarajerkku@sodertalje.se
Eller via telefon: 08-5230 1327 och 0766-483538

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Power Point från föräldramötet kring val till gymnasiet (171019) finns nu att se under länkarna, längst ner på sidan! /Ulla

Prao
Nu är våra elever åk 9 klara med Praon. Jag har läst utvärderingar och det verkar ha varit rolig och lärorik vecka. Jag samlar nu in alla Handledaromdömen och eleverna får tillbaks dessa för att kunna använda tex. söka sommarjobb( CV)

Vidare planering
  • Nästa vecka 44 är Höstlovsvecka!
  •  V.45 på torsdag em. besöker vi Gymnasiemässan här i Södertälje. Information skickas hem för föräldrarna. Det finns möjlighet för föräldrarna också besöka mässan på kvällstid på torsdag.
  • V. 46 fortsätter jag elevsamtalen inför gymnasievalet.
/// Ulla, Syv

___________________________________________________________

Detta gäller för behörighet till gymnasieskolans nationella program

Behörighetskrav:

Om jag vill gå ett yrkesprogram behöver jag:

Lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik

+ lägst E i 5 andra ämnen. Vilka ämnen det är spelar ingen roll.

Om jag vill gå ett högskoleförberedande program behöver jag:

Lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik

För ekonomiprogrammet, humanistiskaprogrammet samt samhällsvetenskapsprogrammet krävs det även godkänt i ytterligare nio ämnen. Fyra av dessa ämnen ska vara geografi, samhällskunskap, historia samt religion.

För naturvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet krävs det, förutom lägst betyg E i svenska, matte engelska även lägst godkänt i ytterligare nio ämnen. Tre av dessa ämnen ska vara kemi, fysik och biologi.

För estetiska programmet krävs det, förutom lägst E i matte svenska engelska, även lägst E i ytterligare 9 ämnen. Vilka ämnen det är spelar ingen roll.

Aktuellt

Kommer meritpoäng för moderna språk kunna läggas till meritvärdet från grundskolan?

Ja, betyget i ett modernt språk får läggas till som ett sjuttonde betyg vid beräkningen av meritvärdet från grundskolan vid urvalet till gymnasieskolan. Detta gäller första gången vid ansökan till gymnasieskolan inför läsåret 2014/15.

Länktips

Ċ